Meditació per centrar-se.

posted in: Meditació | 0

Seu còmode, tanca els ulls i fes un parell de respiracions profundes i relaxants.

Adona’t de la teva postura -assegut, no al llit, ni de peu- i sent qualsevol sensació corporal. Si tens algun malestar físic, acosta’t a ell suaument amb la teva atenció. Si tens algun malestar emocional, ho perceps i deixa-ho en pau.

Ara porta la teva atenció a la respiració, allà on la notis amb més força. Al nas, al pit, a l’abdomen? Quan la ment es distregui, torna suaument a la sensació de la respiració. En respirar, fes-te plenament conscient de l’experiència de la respiració. Fes això durant 5 o 10 minuts.

La respiració sorgeix aparentment de cap part – en realitat és ella qui et respira a tu, mantenint-te sa fins i tot quan estàs gairebé adormit. Fica’t profundament en la respiració, fins arribar a la seva font. Deixa que la teva consciència penetri en l’espai buit i profund del qual emergeix la respiració, aquell en què neix el moviment gairebé imperceptible que la inicia. Aquest lloc, més enllà de pensaments o de paraules, és un espai de pau i llibertat.

Continua respirant i presta atenció a la font de la respiració. En fer-ho, escolta qualsevol paraula que pugui emergir. Obre’t a una paraula o frase que podria ser exactament el que necessites sentir en aquell precís instant. Si sorgís una paraula del fons del teu cor, quina paraula seria?

Pren-te uns minuts per fer això. Respira, relaxa’t i obre’t a les paraules que puguin brollar des del teu interior més profund. Si no aflora cap paraula, roman simplement amb la respiració. Si apareixen algunes paraules, examínalas i triï la que sigui més adequada per a tu en aquest moment de la teva vida. Algunes possibilitats poden ser ‘amor’, ‘deixa-ho estar’, ‘sí’, ‘confiança’, ‘pau’ o ‘compassió’.

Quan ja tinguis una paraula o una frase, permet-assaborir-la, deixant-la donar voltes per la teva ment una i altra vegada. Si notes que la ment es distreu, torna-suaument a la paraula o les paraules.

Després d’una bona estona, abandona el que estaves fent i queda’t simplement amb la teva experiència interior, deixant de ser a tu mateix tal com ets.

Obre els ulls suaument.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.