Perquè faig ioga? Silenci, salut, vitalitat…

posted in: Reflexió | 0

Faig ioga perquè em provoca salut física i mental. Quan faig ioga, calmo la ment que és la que em estressa, la qual em posa ansiosa.La ment és la que em posa en contacte amb situacions o sentiments que m’ alteren i això augmenta les meves preocupacions per determinades persones, coses o circumstàncies. En el moment que convido al silenci a la ment, es calma l’ansietat. En fer ioga entro en contacte al moment amb la respiració, i faig èmfasi en exhalar molt poc a poc. Sento com entra l’aire sense pressa, alimentant totes les cèl·lules de l’organisme i mentre estic sentint, vivint al màxim la respiració, començo a fer-me més conscient del que realment val, com ho és l’aire que respiro i que si no em prenc uns moments per calmar la meva ment i segueixo accelerada, propicio amb més facilitat una forta alteració en la meva pressió cardíaca.La respiració és font de salut, l’oxigen és l’aliment més important de la sang, i la sang camina per tot el cos. Les malalties són més factibles en un cos feble i poc oxigenat. Fent ioga faig servir la respiració amb certes postures i enforteixo els ossos, els músculs, dono manteniment a les articulacions, calmo els nervis, faig un bon massatge als òrgans vitals, entro en contacte amb el meu jo més elevat, això no vol dir que els que fem ioga no ens posem  malalts o no ens enfadem o ens convertim en un sant, noooo … el que passa és que una persona que fa ioga redueix aquestes probabilitats i augmenta les possibilitats de regenerar-se, de curar-se, d’alliberar-se, de enfortir-se. El ioga m’ha incrementat la vitalitat i el nivell de felicitat a cada celula del meu cos. Així que, hi ha moltes maneres de fer-se la vida difícil, malaltissa i tortuosa, però de la mateixa manera també hi ha molts recursos i molts perquès per trobar-li un sentit especial a la nostra vida i no amargar-nos per tonteries. Et recordo que el ioga és una gran eina que pot ajudar-nos a reconèixer el que realment val i així donar amb el com, de com fer-ho per superar-nos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.